top of page

Utveksling med Nicholas Willoughby!

I dag er vi så heldige å få møte Miljøet sin nestleder, Nicholas Willoughby. Grunnen til at vi skal snakke litt med han er at våren 2020 var han på utveksling i Nederland og vi ville gjerne høre hans erfaring fra dette.

Vi starter rolig her, kunne du fortalt litt om deg selv før vi setter i gang?

Jeg er 21 år gammel fra Vestby rett utenfor Oslo for de som ikke vet det. Jeg går 3. året på bacheloren min Energi og Miljø i bygg, og stortrives med det. Ellers er mine hobbyer gaming, jobb(business) og ikke minst Miljøet. Jeg bruker mye av min tid i foreningen noe jeg synes er veldig morsomt.


Men grunnen til at vi egentlig ville snakke med deg i dag er jo at forrige semester var du på utveksling til Nederland, kan du gi oss litt basic info om byen o.l før vi går videre til godsakene?

Jeg var et sted som het Enschede, det var ca. 2 timer med tog fra Amsterdam. Det var en ålreit størrelse på byen 160 000 så for en enkel gutt fra Vestby var dette stort. Universitetet het Saxion University of Applied sciences med ca 26 000 studenter mener jeg å huske. Fordelt på 3 campuser, rett skal være rett.

I Nederland starter man litt senere, så semesteret startet i februar og varte helt til begynnelsen av juli.


Hva fikk deg til å velge nettopp dette stedet?

Det var egentlig litt tilfeldig, jeg sjekket OsloMet sine hjemmesider for hvor jeg kunne dra og ville egentlig til et land jeg ikke hadde vært i så mye før. Linja som de tilbydde så interessant ut og språket var på engelsk, så da kastet jeg meg bare ut i det. Linja het Industrial and sustainable building.


Hvordan var fagene du hadde der i forhold til OsloMet sine?

Det var litt ulikt, men veldig interessante fag som gikk på alt fra robotisering av byggeprosjekter til bærekraftige byggematerialer. Hele fagpakken jeg tok var basert på et 30 studiepoengs forskningsprosjekt, hvor jeg og en gruppe studenter skrev om sirkularitet, hvor vi jobbet gjenbruk av byggematerialer. Jeg ble da ansatt som prosjektleder for en kommune i Nederland og hadde da kontrakt gjennom hele prosjektdelen. Selve prosjektet var en del av Horizon 2020 som er EUs forskningsprogram som har pågått siden 2014. Vi samarbeidet med Bodø samt et sted i Finland og et i Danmark.


Det var jo Covid-19 hvordan fungerte dette?

Jeg hadde 6 uker med fysisk skole, etter det gikk vi over til hjemmeskole. Sosialt var det bra, jeg bodde i en internasjonal studentbolig hvor jeg bodde sammen med andre internasjonale studenter. Ingen av disse dro heller hjem så det var aldri ensomt, veldig hyggelige folk!


Hvordan velger du fag når du drar ut, måtte du ta noen igjen her eller hvordan fungerer det?

Jeg tok lignende fag som bygningsautomasjon samt energi og inneklima i Nederland. Varmetransport skal jeg ta nå til våren sammen med Bacheloroppgaven min.


Hvordan så en vanlig dag ut?

Mandager hadde jeg en forelesing, ellers jobbet jeg med prosjektet. En dag i uken dro vi inn på kontoret til kommunen hvor vi hadde jobb og fikk diskutert saker samt snakket med internveilederen vår angående prosjektet. Det var mye egenarbeid der, noe som var uvant, det krevde en del selvstendighet.


Tips til studentene? Hva skulle du ønske at du visste?

Søk utveksling! Det er verdt å få nye impulser, jeg har lært mye jeg tror jeg ikke hadde lært her i Norge! Uansett sitter jeg igjen med en god erfaring, hadde 10/10 gjort det igjen. Tanken er å dra på utveksling igjen når jeg tar master.


Vi takker med det Nicholas for praten og ønsker han en god togtur hjem til Vestby

171 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page